Göz kapaklarımızın ve göz çevremizin güzelliği, yüzümüzün genç ve dinlenmiş görünmesinde çok etkilidir. Yorgun bakışlar görünümü maalesef olumsuz etkiler.


Genetik faktörler ve yoğun hayat temposu, alkol, sigara göz çevremizin yaşlanmasının başlıca etkenleridir. Bu problemlerin düzeltilmesi, gözlerin ve yüzün daha canlı, etkili, genç, güzel ve dinamik görünmesini sağlar. Neler yapılabilir, olabilecek yöntemleri uzman doktorlardan sizin için araştırdım.


Alt ve üst gözkapağı ameliyatları botoks, yağ enjeksiyonları, çeşitli lazer uygulamaları, hyaluronik asit içerikli dolgular göz altı yaşlanma nedeniyle artan gözaltı problemlerine ciddi bir çözüm sunuyor. Benim sizlere tavsiyem ameliyatlık duruma gelmeden bastan önlem alarak ilerlemeniz.


Günümüzde bilinen en kolay yöntem botox uygulaması. Botoks göz çevresi, kaz ayaklarının tedavisinde geçici süede olsa oldukça etkili. Bu yöntemde dikkat edilmesi gereken hastanın gülme hattının kaybolmaması. Gülme hattı korunursa son derece doğal bir ifade elde edilmiş olur ki bana göre en başarılı botox yapma sekli budur.
Lazer sistemi göz kapağı estetiğinde diğer başvurulması gereken etkili bir yöntem. Lazerler on yılı aşkın bir süredir cilt dokusunu güzelleştirmek için kulanılmakta. Göz etrafındaki cilt gerğinliğini sağlama, kırışıklıkları azalmasında oldukça etkili.


Göz kapağı estetiği en çok ihmal edilen kısım. Halbuki genç, gergin, lekesiz, belirgin kırışklığı olmayan göz kapağı cildi, göz çevresi güzelliğini tamamlayan önemli unsur. Göz kapağına yönelik çok fazla lazer olmasa da, Altın iğneli Radyo Frekans göz etrafında oldukça etkili. Sıkılaşma, lifting, ince çizgiler, porlar, skarlar için muhteşem bir cihaz.


Göz çevresi güzelliğinde diğer etkili yöntem ise Emerge lazer. Dr. Osman Şenel Emerge ile ilgili şu açıklamayı yapmakta; “Emerge ile yapılan göz çevresi kırışıklık giderme ve renk açma uygulamalarında kırışıklılarda azalma, incelen dokuda kalınlaşma ve pigmentasyon problemlerinden azalma görülmekte”.Botox ve dolgu gibi işlemlerle birleştirilebilen Emerge cilt yenileme lazeri, hasta  memnuniyetini bir üst seviyeye taşımakta.


Dolgular göz estetiğinde en etkili yöntemlerden bir diğeri. Zamanla göz çevresi dokularda doku kayıpları nedeni ile  iskeletimsi bir görüntü oluşur. Boşluk milimetrik bile olsa, içindeki gölgeler nedeniyle çok daha derin ve koyu algılanır. Gözaltı çökmeleri ve halkalar, göz altı cilt kalitesini arttırmak  için özel geliştirilmiş dolgular mevcut. Uzman Dr. Zafer Atakan; Hyaluranik asit içeren yüzeye veya derine yapilabilen dolgularla göz altında çok iyi sonuçların elde edilebildiğini söylüyor.  Özellikle ışık dolgusu verildiği alana homojen bir şekilde yayılarak kısa zamanda göz çevresinde etkisini gösteriyor.


Gözaltı ışık dolgusu işlemi, çok çok ince iğnelerle gözaltına enjekte edilmesi şeklinde uygulanıyor. Gözaltı ışık dolgusuyla; yanak ve gözaltları arasındaki oluklar, çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar başarıyla tedavi edilebiliyor. Bunun yanında içeriğinde protein, vitamin, aminoasit, antioksidanlar sayesinde gözaltı morluklarında da belirgin bir azalma sağlanıyor.
Uzman Dr. Zafer Atakan; göz çevresi dolgu uygulamalarının, herhangi bir komplikasyon oluşmaması için çok tecrübeli doktorlar tarafından yapılmasının doğru olduğunu belirtiyor. Doğru planlama ve iyi teknik kullanarak yapıldığı takdirde dolgu uygulamaları çok kısa sürede kişi 5-10 yıl daha genç görünüme sahip olabilmekte.


Size aklıma gelmişken bir ürün tavsiye etmek istiyorum. Aged Erased şuan Türkiye’ye geldi mi bilemiyorum ancak bu dermatologic ürün göz etrafında çok etkili lifting etkisi yaratıyor. İçeriğindeki peptitler, antioxidantlar ve Argireline sebebiyle göz altı torbaları, derin çizgileri gözle görülür şekilde hafifletiyor. Tek sorun etkisinin 8,9 saat sürmesi. Bu sure sonunda yavaş yavaş göz altı eski haline geliyor. Ancak gün boyu güzel görünmek bile bana göre çok büyük bir avantaj.


Göz çevresi problemlerinin düzeltilmesi acısından en son çare estetik operasyon olmalı. Benim sizlere  tavsiyem medikal estetikle mümkün olduğunca bu sürecin uzatılması.