Gençlik çağlarında pırıl, pırıl parlayan cildimizde, zamanla daha önce görmeye alışık olmadığımız birkaç ince çizgi fark ederiz.Yıllar geçtikçe, ince çizgiler derinleşip kaz ayaklarına dönüşür, yüz ve vücudumuzda sarkmalar başlar. Nereden çıktığı belli olmayan güneş ve yaşlılık  lekeleri bizi rahatsız etmeye başlar. Yaşlanmanın doğal süreci başlamıştır. 
Günümüzde ciltteki yaşlanma etkilerini ortadan kaldırmak içinyanlış uygulamalar, rahatsızlık verici yöntemler yapılabilmekte.Bu yöntemler; belirli süre yaşlılığın neden olduğu izleri gizlediği için, yöntemin etkisi geçince, cilt daha yaşlı ve daha kötü bir görünüme bürünür.Medikal Estetik doğru kişiye, yapılan doğru ve yerinde uygulamalarla istenilen amaca ulaşmakta.Size bugün başarılı birkaç lazer ve üründen bahsetmek istiyorum.

Son zamanlarda yükselişte olan Kim Kardashian'ın "güzellik sırrı" olarak ünlenen ve tüm vücuduna yaptırdığı  yeni bir uygulama:Coolaser diğer adıyla Nano Lazer Peeling..
Bu lazerin özelliği şu, diğer lazerler yazın uygulanmıyor çünkü sıcak bir ışık verdiği için deride iz bırakma riski var. Cool lazer adından da anlaşılacağı gibi soğuk bir lazer ısı yaratmıyor bu yüzden her mevsim rahatça uygulanabiliyor.
Çok hassas bir laser olan coolaser derinin üst tabakasında 10 ile 20 micron arasında etki gösteriyor. Verilen lazer enerjisinin şekline göre derinin üst tabakasını alıp alttan yeni sağlıklı derinin gelmesini sağlıyor. Coolaser en sık yüz ve el sırtına uygulanıyor. Bu özel lazer enerjisi sadece derinin üst tabakasını almakla kalmıyor aynı zamanda derin tabakada mesajcı proteinleri aktive ederek yenilenme sürecini hızlandırıyor. Uygun enerji dozlarının seçimine göre yüz ve el en sık uygulanan bölgeler olsa da tüm vücuda uygulanabiliyor. Diğer lazerlerden bu farkları ile ayrılırken aynı zamanda ısı hasarı da oluşturmuyor. Eski laserlerde oluşan ısı hasarı mesajcı hücrelerin derin tabakalar ile iletişimini aksatarak iyileşmenin uzun olmasına neden oluyordu. Oysa ki artık bunun önüne geçen teknoloji ile çok daha hızlı bir iyileşme sizleri bekliyor.
Cool lazer, deride bir peeling etkisi yaratarak, derinin üst tabakasını temizliyor. Ölü deriyi cildin üzerinden atıyor. Ciltte kadifemsi bir etki yaratırken, daha iyi nemlenen, daha iyi nefes alan bir cilt elde ediliyor. Daha derin uygulandığında çatlarlar, yara izleri, ameliyat izlerini de ortadan kalkıyor.Yaz tatilinden sonra cilt yüzeyindeki ölü deriden kurtulmak ve cildin daha iyi nefes almasını sağlamak için ideal bir lazer.Cildimizdeki yaşlanma belirtileri neden ve nasıl oluşur: Bu detayları bilmek cildimizi koruyabilmek açısından çok önemli.


Bilim adamları vücudumuzun doğal yaşlanma sürecinin yanı sıra çoğunluğu Güneş’in zararlı ışınları olmak üzere bir takım çevresel etkilerin yaşlanma belirtilerinin temel sorumlusu olduğunu bulmuşlar.Ancak yaşlanma belirtilerinin oluşumundaki temel faktör, ilerleyen yaşlarla birlikte ciltteki C vitamini seviyeleri % 425 oranına kadar düşmesidir ki,C vitamini oranlarındaki bu düşüşüde; kırışıklıkların ve sarkmaların başlıca nedeni olan kolajen üretimindeki düşüşe, cilt lekelerine neden olan aşırı melanin salgısına, cildin kendisinin, çevresel etkiler nedeni ile oluşan zararlar ile, genç bir ciltte olduğu gibi mücadele edememesine neden olmakta.

Bilim adamlarına göre “Cildi tazelemenin ve güçlendirmenin tek yolu ona haricen ‘’C Vitamini’’ uygulamaktır*. C vitamini serum ile cildinizin sağlık, ışıltı ve gençlik kazanmasının yanı sıra artık daha az nemlendiriciye ihtiyacı olduğunu, yaralarınızın daha çabuk iyileştiğini, daha az sivilce,daha az akne daha az uçuk ile mücadele ettiğinizi hayretle göreceksiniz. .

Ancak C vitaminin hava ile temas eder etmez oksitlenerek bozulması nedeni ile doğru ürünü bulmak çok önemli. Başarılı olduğuna inandığım C vitamini serumlardan bir tanesi Jixir Vitamin C Matrix Serum. Şuan Türkiye,ye yeni geldi. Çok başarılı ve etkili bir ürün olduğunu söyleyebilirim.