Neredeyse her kadının selülitle başı dertte. Selülit diyebiliriz ki tüm dünyada en çok araştırılan sorunlardan birisi.  "Herkes beslenmeyle mi, sporla mı, bitkilerle mi, yahut cihazlarla mı çözüm sağlanabilir?" sorusunun cevabını arıyor... Uzmanların her zaman söylediği gibi doğru beslenme ve hayatımıza sporu dahil etmemiz şart.

Selulit, deri altında düzensiz ve aşırı yağ birikimi ile oluşan, özellikle bacak, kol ve kalça bölgesinde görünen, bir çeşit dolaşım bozukluğu.

Nedeni tam olarak bilinmese de, selülitin temelinde: ailesel, damarsal, beslenme, hormonal faktörler ve çeşitli hastalıklar yer almakta.

Selülitin tedavisinde günümüze kadar birçok yöntem denenmiştir. Bu yöntemlerden en bilinenleri: masaj, kremler, haplar, mezoterapi, vakum yardımlı cihazlar, Radyofrekans, Ultrason, Lazer yardımlı cihazlar.

Doğru beslenme ve sporla birlikte medical cihazlar bu konuya önemli katkılar sağlıyor.

Selülit tedavisinde, en son ve en etkili yöntem CELLULAZE denen özel selülit lazeridir. Dr. Alpaslan Topçu; tedavi ile ilgili şu açıklamada bulundu; “Cellulaze, tek seansta,  özel bir dalga boyu ile selülitli alanda hem  fibröz  bantları serbestleştirir, hem fıtıklaşmış yağ dokularını eritir ve hem de cildi sıkılaştırarak etki eden, portakal kabuğu ve ciltteki gamzeleri yok eden, minimal invaziv bir yöntemdir”.

Cellulaze lazerinin kullanımında; hastanın uyutulmasına gerek kalmadan, sadece selülitli alan uyuşturularak, çok küçük bir kesi ile cilt altına girilir ve özel bir dalga boyuna sahip lazer ile selülite neden olan tüm etkenler tedavi edilir. Cellulazı farklı kılan bir diğer özellik de; özel dizaynı sayesinde, lazer ışınını istenen alanlara verebilmesi ve selüliti tek seansta ve kalıcı bir şekilde tedavi etmesi.

Selulit problemine çare olacak diğer etkili cihaz ( Akustik Dalga Tedavisi). AWT Madonna ile popülerliği artan bir cihaz. Madonna’nın “Formumu AWT’ye borçluyum. Cihazı evime de aldım” demesiyle yöntem anında popüler oldu.


Medikal Estetik Hekimi, Anatomi Uzmanı, Dr. Nurcan Taşkara Demircioğlu “Bu tedavi titreşim darbeleri esasına dayalı. Doku harabiyeti yapmaksızın direkt yağ dokuda parçalanma sağlayabilmekte. Bu sayede portakal kabuğu görüntüsü gittikçe azalıyor, sarkmalar ortadan kalkıyor, vücuttaki ödemi çözüyor. Selulit probleminde çok başarılı olduğunu söyleyebilirim” diyerek AWT’nin selulit tedavisinde etkili bir yöntem olduğunu vurguladı.

AWT tedavisinde tek şart, günde en az 2,5- 3 litre su içmek.Hele birde uygun bir beslenme planı ve düzenli spor söz konusu ise sonuç çok daha memnuniyet verici olacaktır. Tedavi süresince düzenli alınacak ananas içerikli hap daha iyi sonuç almanız açısından etkilidir.