Size bu hafta kısa kısa yeni çıkan teknikler ve uygulamalardan bahsetmek istiyorum. Sınır tanımayan tıp dünyası kadın güzelliğine, küçük dokunuşlarla yüze gençlik neşe ve masumiyet katan bir uygulama ekledi.

Aegyo Sal göz altı dolgusu;

İki ayrı yöntem ile uygulanarak gerçekleştirilen Aegyo Sal işleminde gözlerin alt kısmı, kirpiğin hemen altına yüz dolgusunda kullanılan hyealuronik asit dolgu malzemesinin enjekte edilmesiyle kişiye göre 12 ile 18 ay arası çok daha genç ve masum bir görünüm elde edilebiliyor. Gözaltına enjekte edilen malzemeyi vücut kendi kendine emdiği için her hangi bir alerji durumu söz konusu olmuyor, bu işlem 20 ile 30 dakika arasında gerçekleştiriliyor.

Diğer bir yöntem ise; kirpiğin alt kısmında oluşturulan küçük kesiden içeriye doğal doku yerleştiriliyor, ortalama bir saat süren cerrahi uygulama sonrası çıkıp evinize gidebiliyor, herhangi bir ağrı sızı olmadan işinize devam edebiliyorsunuz! Daha kadınsı bir görünüm elde edilmesini saglayan Aegyo Sal, erkekler tarafından da yaptırılabiliyor. Her göz şekline uygulanabilen bu cerrahi uygulamanın bütçesi ise ortalama 2000 euro civarı.

Size kadinlarin sevinecegi en bas dusmanimiz selulit sorununa care olacak bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. 

Selülitin; derinin hemen altında bulunan dikey septalar arasına sıkışan ve şişen yağ hücreleri sonucunda oluştuğunu biliyoruz. Bu dikey septaları deri altında minik odacıklar oluşturan duvarlar olarak düşünebilirsiniz. Klasik selülit tedavi uygulamaları bu septaları ortadan kaldırmayı hedeflese de bu çok kolay değil. Zira bu problemle karşı karşıya olan kadınlar selülitin kesin tedavisini nerdeyse “yok” olarak kabul etmekte.



“Vibration Amplification of Sound Energy at Resonance” kelimelerinin baş harflerini bir araya getirdiğimizde ortay çıkan VASER teknolojisi, liposuction yani yağ aldırma uygulamalarında standartları çok yukarıya çekti. VASER ultrasonic liposuction teknolojisinin 3. kuşağı olarak estetik cerrahi uygulamalarında yerini aldi diyebiliriz. Kulaklarımızın algılama eşiğinin altındaki ses dalgalarının titreşimi ile yağ hücreleri de titrer ve bir üzümün salkımından ayrılması gibi bağlantılarından ayrılır. Bu şekilde sıvılaşan yağlar dokulara zarar vermeyen VentX kanülleri ile emilerek vücuttan uzaklaştırılır. Utrasonik ısınma ile deri altına yaklaşılarak derinin sıkılaşması da ayni anda saglanir.

Şimdi bu iki bilgiyi birleştirelim. Üçüncü kuşak ultrasonik liposuction teknolojisi olan VASER kendini güncellemiş ve selülite yönelik hem septaları ortadan kaldıran, hem septalar arasındaki yağ dokuyu eriten hem de deride sıkılaşmaya neden olan yeni problarla taçlandırılmıştır. Gelinen son noktada bu uygulama “Smooth VASER” olarak adlandırılmaktadır. Birçok lipödem hastasında da ileri derecede selülit olur ve onlar da Smooth VASER den fayda görmektedir.

Opt. Dr. Ozan Balık'a bu yeni sistemi sorduk: Smooth VASER da klasik VASER ile benzer prensiplerle çalışır ve başarı oranı son derece yüksektir. Selülite yönelik hem septaları ortadan kaldırir, hemde vucudu gozle gorulur sekilde siklastirir. İşlemden sonra korse kullanımı önemlidir. Kliniğimizde Smooth VASER uygulamasını takiben vakum RF ile 3. haftadan sonra ek bakımlar yapılabilmektedir.